28 Jan kl. 22.00

Våffelkalas

Jag och några kompisar tog bussen hem till mig för att baka våfflor och spela lite spel. Hade det supermysigt, en liten lyx i vardagen, och det använder jag som bränsle till resten av veckan ;)  
Gräddade först alla våfflor vilket slutade med att alla var degiga. Försökte rädda situationen genom att lägga de i ugnen (misslyckat). Det slutade helt enkelt med att vi gräddade de igen... och sen hann de bli kalla innan alla fotat, haha! Men supermysigt ändå, som sagt!
kram <3
 
 
Postat i kategorin: every day, mat & bak
27 Jan kl. 21.44

model för en dag - TESSIE

Läste på nellies blogg att de nu lottar/väljer ut två personer som ska få vara modeller på tessie shop och fota den nya vårkollektionen. Tyckte detta lät himla spännande, så varför inte vara med? Verkar även bli en väldigt mysig och rolig dag med nya männinskor om man skulle fått chansen. Stå framför en "riktig" kamera och  uppleva hur det känns att  bli fottad av ett företag, hmm blir väldigt sugen.
Vad som än händer kommer Tess och min fantastiska tradition hålla, i vått och tort oavsett hur dåliga vi tycker att vi är, haha!
Tycker verkligen att ni också ska ta chansen. Alla kan vinna! varm personlighet varar alltid längst. Var  precis som du är! Kom ihåg att de letar modellen på insidan <3
 
 
#TESSIEKUNGSGATAN

”Jag & en vän är med & tävlar om att bli modell för en dag ihop med Nellie Berntsson för TESSIE / tessieshop.se. All info hittar du på nellieberntsson.se ”



Postat i kategorin: foto, inspo, mode
22 Jan kl. 09.28

Gästblogg

Hejsan alla Linisens läsare! 

Har precis haft världens tråkigaste lektion och då poppade frågan upp i mitt huvud 'kan man dö av trötthet?' Jo de är nog en fråga vi alla undrar! 

Puss och kram / Tildis






Postat i kategorin: every day
19 Jan kl. 11.06

Måndag

Vaknade för en gångs skull och kände mig utvilad imorse. Pappa gjorde en omelett till mig och sedan bar det av till skolan. 
I eftermiddag blir det stallet och sedan hem till läxor. Har suttit och tittat på lite saker som jag nog ska klicka hem ikväll eller imorgon. 
Allt känns lättare när man vet att ett paket snart väntar på posten. Ellerhur?



Det blir en del "sommriga" plagg tror jag...
Hörs! <3
Postat i kategorin: every day, foto, mode, resor
15 Jan kl. 14.02

Ovanligt lugnt

Igårkväll fick jag en liten chock, hade inte pluggat på hela dagen? 
Och det ska jag säga er, det har inte hänt sedan dagen innan sommarlovet 2013, haha!
Känns faktisk som jag kommit in i rutin nu, (peppa, peppa) vad gäller läxorna. Får mer gjort i skolan och gör klart mitt arbete innan dagen innan. 
Igår lånade en tjej i stallet Jimsan då hon ville rida ut med sin kompis. Passade på att vara med Tess och gick en runda med stavar och hantlar (80-tals varning på vår klädsel alltså..) kändes välkligen i armarna då de vägde 3 kg var. Gjorde sedan en smoothie med endast frukter och en hallonsorbet i min älskade glassmaskin.


PS, för er som är intresserade finns en superkort video uppe när jag hoppar utan händer på min videofyme, om ni redan inte sätt den på instagram :)
Heter : linizenz
Postat i kategorin: every day
13 Jan kl. 21.31

i min necessär

 
 Gjode ett litet inspirerande kollage med det jag brukar ha med i min necessär då jag ska till kompisar (sova över) eller liknande.
- hårborse
- Nagellack (och även bortagningsmedel
- Ögonbrynspensel 
- handkräm
- Nagelfil (detta har jag överallt, alltid...)
- torrshampoo
- ansiktiskräm
- pincett
- mascara
- ögonbrynsböjare
- Body lotion
- sminkbortagning
- läppglans (och alltid mitt carmex!)
 
Postat i kategorin: inspo
11 Jan kl. 19.55

Träningspasset

Wow, en av de roligaste hoppträningarna ägde rum idag. (och det lät himla gammaldags)
Började med en jobbig uppvärmning *flämt* utan stigbyglar, så det kändes ordentligt i lår och mage. Rena rama träningspasset i sig. Sedan Hade Sophie fixat lite småövningar där vi skulle trava över upphöjda bommar, fatta galopp och hoppa över ett hinder på långsidan för att sedan sakta av igen och över de upphöjda bommarna. En bra övning för Jims, trots att hon blev helt galen över att behöva sakta av...
För att komma till det roligaste av allt, hoppa utan att hålla i tyglarna!
Haha, hoppade en serie med studs och höjde den sista oxern efterhand. Snacka om att Jimsan tyckte det var skoj. Sparkade över och efter hinderna och där satt jag utan tyglar. Men jag är van, brukar ju ändå inte kunna hålla i henne när hon står på armarna ;) Det var bara att knipa med benen. 
Tillslut höjde vi hindret ytterligare lite och tog tyglarna igen. Då låg det på ungefär 1 m, så det kändes bra. 
Hon är duktig hon, min lilla Jimse vimse.
 
Inte för att dessa bilderna passar alls in i inlägget, men tyckte de var så mysiga!
 
 
Kram
Postat i kategorin: every day, hästar, jimsan
09 Jan kl. 22.40

Happy friday

 
Bjuder på några bilder från Spanien. Har suttit ett tag nu och redigerat lite sommarbilder som senare kommer komma upp på bloggen. Hoppas ni inte tröttnar ;) Men det tror jag inte, älskar själv att titta tilbaks på "gamla" bilder från mysiga semestrar. 
Kram på er! 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: inspo, resor
08 Jan kl. 09.32

För ett kreativt år

Har under några dagar kikat in mycket på andras bloggar för att hitta lite inspiration. 
Jag är inte den som letar efter det många gör - smink, kläder och träning. Det är väll standarn. Något som fastnar hos alla. Jag säger verkligen inte att jag  inte inspireras utav detta, har ett stort intresse för kläder och mode själv. Dock känner jag att jag alltid har varit den lilla "kreativa" tjejen, och att det där med mode och skönhet har kommit nu på senare år. Så detta året ska jag nu försöka behålla min skapargljädje och göra fler saker "med händerna". 
Läxorna tar en oehörd tid, det är jag nog inte ensam om. Men vissa kvällar och helger får man ju faktiskt lite tid över, och istället för att sätta sig framför mobilen så gör något! Skapa något, rita, fixa rummet, klipp och klista,gå ut för en gångs skull om vädret tillåter, vad som helst! Har själv varit väldigt dålig på detta, när jag väl tagit en paus från läsandet kan jag inte släppa det från huvudet. Kan inte acceptera att jag vilar lite utan stressar bara ännu mer. 
- Så något som jag ska försöka bli bättre på är att sluta tänka på plugget och koppla bort det då jag tar paus. Efterhand som jag kommer på saker att göra och låter fantasin flöda tänkter jag börja fixa mer. Göra roliga saker som jag tycker om. Fruktsallad, smoothie, blogga, inspirera, måla, fixa, sy, klippa och klistra. 
Ett inlägg på en blogg som jag speciellt fastnade för var just hennes "klipp och klistra" bok. Allt som inspirerade henne hade hon med. hämtat från tidningar, gamla foton, citat och allt möjligt helt enkelt.
 
Jag hoppas att ni senare på bloggen kommer få ta del av min inspirationsbok.
Låt stressen försvinna ur mitt huvud, Tack! Ska jobba på det. Tror man mår mycket bättre då.
 
 
Ett tidsinställt blogginlägg, sitter antagligen vid skolbänken vid denna tidpunkt.
Postat i kategorin: every day
07 Jan kl. 19.50

3 vinterdagar

Vi som bor här nere i Skåne har väl hitintills fått uppleva "vintern" i max 3 dagar.
Hade en väldig tur och spenderade dessa dagar i en stuga tillsammans med Elin. Tog en himla massa bilder och har redan laggt ut en hel del av dem. Men eftersom jag håller på att utforska Photoshop och nu redigerar många nya bilder, så vill jag även dela med mig av dessa.  
Hoppas att ni gillar de!
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: every day, foto
06 Jan kl. 23.02

Pizzakväll

Spenderade gårdagens kväll tillsammans med kompisar på bästa sätt. Bakade pizza, åt glass, spelade Just dance och snackade ut. Supertrevlig "födelsedagsfest" för min del med många fina presenter! Tack till alla som bidrog till en mysig kväll, och även tack till mamma och pappa som fick städa undan efter oss ;) 
Kram
 
 
visst blev de lite degiga, men ändå så goda ;)
Postat i kategorin: every day, foto, inspo
04 Jan kl. 10.20

2014 September - December

September

Minns inte så mycket från September. Skolan hade börjat och det mesta var som vanligt igen. Värmen höll i sig vilket var väldigt skönt. Gick långa fotopromenader med mamma och pappa, men fick ändå inte så många bilder med mig hem. Träningarna rullade på hemma i stallet men Jimsans hovar var tyvärr fortfarande inte helt ok. 
 
Oktober
 
 Fick ordning i mitt lilla "hus" där ute och började köpa inredning. Var även i Köpenhamn med familjen och Angela för att fira hennes födelsedag. Tävlade finalen i ponnyallsvenskan med Jimsan och laget slutade på en 2:a plats. Var också i Helsingborg för att tävla en LD stil och en LC A:0.A:0. Hamnade precis utanför placering i sltilbedömningen (5:e plats) vilket jag var väldigt nöjd över.
 
 
November

Åkte lite spontant till Ullared med Tess och hennes mamma och köpte väldigt mycket inredning. Vi fick börja medicinera Jimsan för magsår efter ett besök på djursjukhuset . Därmed blev det inte fler tävlingar under denna månaden, men hon reds och tränades som vanligt ändå. 
 
 
 December
 
Ja, December är väll en sådan månad som är rätt fullproppad för de flesta familjerna. Julstök, baka, fixa, kköpa klappar och mycket mer. Dessutom fyller jag ju år den 14, så släkten skulle också bjudas någon dag samtidigt som vi hade stallet att fixa. Ganska skönt när jag äntligen fick jullov, inte för att det var så värst mycket läxor, men kunde nu känna att jag hade tid i stallet. I mellandagarna åkte min och Elins familj till en stuga för att slappna av och pusta ut. Där kom man verkligen på andra tankar.
Vi firade både julen och nyår här hemma. Supermysigt!
 
 
Tack för detta året! Sätter inga långsiktiga mål, blir så himla lätt att tappa motivationen. Bättre att bara leva och sätta upp småmål under loppets gång. För hur ska man klara något om man inte vet hur man ska gå till väga?
Kram på er. <3
Postat i kategorin: every day, inspo
03 Jan kl. 22.29

Trettonspelen 2/1

Är så otroligt nöjd över min lilla superstjärna!
Dubbelnollade LB:n utan konstigheter. Hon hoppar så mycket bättre när man kommer upp i klasserna. Slarvar inte och koncentrerar sig mer. Dessutom hamnar vi oftare bättre på hinderna, vilket antagligen har att göra med att hon fokuserar och tar det aningen mer på allvar. 
 
 
 
Min duktiga lilla flicka!
Jag älskar dig oavsett.
 
 
 
 
Postat i kategorin: foto, hästar, jimsan
03 Jan kl. 09.27

2014 Maj - Augusti

Maj

tränade Jims, tävlade, blev 3:de placerad, gick tragiskt nog omkull i slutet av månaden och blev rädd. Men fortsatte kämpa så gott jag kunde för att bli säker igen. Njöt av vädret, åt gott, bakade en hel del pajer och längtade till sommarlovet. Åkte även till Göteborg och blev av med 1500:- på 4 timmar... oups. Bokade även in 14 dagar på Mallorca i slutet av sommaren för att komma bort och slappna av.
 
 
Juni 
Hälsade på Dellina igen och fick även hoppat henne nere på ängen. Precis som vanligt ;)
Turnerade i beach-handboll, shoppade mycket nya kläder (som b.l.a mitt första oddmolly plagg) och var på studentfest. Fick även mitt efterlängtade sommarlov med många sovmorgnar och långa stalldagar.
 
 
Juli

Tävlade mitt första meeting i Dagstort, hälsade på farmor och fotade i solnedgången på stubbfältet. Åt på Vikens hamnkrog och firade sommarlovet på bästa sätt med kompisar. Elin och jag åkte till Skyrup och till det omtalade ridlägret, AW. En vecka spenderade vi där med många aktiviteter och hård träning för både häst och ryttare. Supermysigt <3
Stranden fick många besök och mitt i värmeböljan åkte vi till Falsterbo för att titta på hästtävlingar och shoppa hästsäker. Supervarmt men superkul.
 
 
Augusti

Åkte till Mallorca och besökte Tess. Fotade på stranden och i "fotogränden" som vi kallade det. 3 mysiga kvällar i trevligt sällskap och med fantastiskt god mat! Sedan tog vi hyrbilen till nästa ställe. Letade i evigheter efter rätt hotell i byn men hittade tillslut rätt. Spenderade mycket tid med Elin och familj på stränderna och kvällarna. De 3 sista dagarna märktes på plånboken eftersom vi då bodde i Palma. En underbar resa helt enkelt!
 
 
 
Postat i kategorin: every day, inspo
02 Jan kl. 23.08

Nyårsfirande

 
Vår dukning inför nyår. Spenderade den med Tess, Elin och deras familjer. Superkul!
Postat i kategorin: every day
02 Jan kl. 09.36

Page 2 of 365

Snart bär det av till stallet för att packa allt. Känns otroligt konstigt att skulla tävla vid lunchtid, men så skönt! Slapp väckas när det  var kolsvart ute och kan ta det lungt nu.
Min tränare rekomenderade att vi skulle rida henne innan vi åkte iväg, då det inte finns så många framridningsställen på tävlingen. Tycker själv att det är väldigt smidigt då man kan kolla att allt stämmer och känns bra. 
 
Önska mig lycka till idag! vi hörs :)
 
 
Lite skojiga bilder från stugan :)
Postat i kategorin: every day, hästar, jimsan
01 Jan kl. 19.21

2014 Januari - April

Januari

Vad kan jag säga om Januari? Hade precis lämnat lilla Dellina till att bli pensionär och började leta ny häst. Hände inte så mycket mer än att läxorna blev fler och dagarna gråare. Upptäckte b.l.a hur gott varm choklad med grädde/marshmallows var och hur dåliga fotograferingskunskaper jag faktiskt hade. 
 
 
Februari
 
Gick långa promenader, fick för mig att jag skulle börja sy, hälsade på Dellina och pluggade mer. intresset för självporträtt föddes (och dog lika snabbt igen då det nästan aldrig blev bra.) Tittade på ett antal hästar, men snabbt kändes allt letande hopplöst. Vissa anonser stämde inte alls in på vad som sedan presenterades då vi kom fram.
Men såklart blev mamma intresserad av en annons som varken utgav namn eller bild, och jag kände att det var den rätta ponnyn för mig. Oj vad jag är glad nu för att vi hittade Jimsan!
 
 
Mars

Kontrakten skrevs på och vi skulle hämta Jims den 31/3. Under väntan åkte vi b.l.a och tittade på Göteborg Horse Show och shoppade till vår fina ponny. Jag var "model" på vår frisörsalong och fick slingat håret. Gjorde dock om det snabbt därpå eftersom håret fick en sådär mysig morotsfärg. 
 
 
 
April

Fick ordning i stallet och trivdes superbra med Jimsan! Samtidigt växte intresset för fotograftering överlag, då jag exprimenterade mycket och lärde känna min kamera. Tog bilder på rapsfälten och red långa, mysiga uteritter i det härliga värdet. Helt plöstligt slog det ju bara om och blev sommar. Minns iallafall att detta fantastiska skeende var samtallsämnet i stallet flera veckor framöver.
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: every day, inspo