16 Sep kl. 21.29

motljusbilder

när det gäller motljusbilder så är det den typen eller "tekniken" som jag helst slipper fota med.det är en ganska svår teknik men när det väl blir bra- så blir det verkligen det.här kommer lite tips som jag brukar tänka på när jag fotar i motljus.
bild 1.bild 2.bild nummer 1. är en typisk "misslyckad" bild enligt mig. dålig bakgrund, konstig vinkel och solen helt fel i bild.
 
Bild nummer 2. har en ganska mysig känsla eftersom solen ger bakgrunden en väldigt mjuk stil. Jojjo (min kanin) får solen bakom sig som därför lyser lite "igenom" pälsen. solen är även ganska bra placerad i bilden, nästan precis så att man inte ser den (ljuset dämpas lite) om ni kollar på hennes ögon så ser man även himlen spegla sig. en liten detalj bara... visst blev inte bilden sådär värst bra men den var ganska mycket bättre än bild nr 1. 
♥♥♥
Tips:1. se till att du får en hyfsat mjuk bakgrund utan andra saker som kan störa och reflektera solen på ett konstigt sätt.
 
2. när du tar bilden, se till att solen inte är direkt i bild och att man lägger märke till självaste motivet innan man ser solen. fotar man i solnedgången kanske man vill att bilden ska framföra solen mer. då kan man ju såklart ha med solen tydligare i bilden.
 
3. försök få en mysig känsla. fota helst på eftermiddagen då solen inte är så stark, då kommer bilden bli mjukare.
 
4. på denna bilden lyser solen vid "konturerna" på motivet och detta framhäver också (enlig mig) en lite mjukare känsla. man vill ju inte ha en skarp stark bild som man håller på att bländas av. ;) 
 
fotomodell: Jojjo :D
Postat i kategorin:
16 Sep kl. 20.54

Bzzzz BZzzz...

Postat i kategorin: