29 Apr kl. 15.43

Sommardrömmar

 
 
Älskar dessa bilderna alltså ♥
Postat i kategorin:
23 Apr kl. 22.02

Hoppträning

Idag var det hoppträning och allt gick faktiskt väldigt bra!
Hon sparkade rejält några gånger... men som tur var så satt jag kvar ;)
De andra i gruppen var verkligen jättedukktiga idag också!
 
Blev ett ganska kort inlägg idag, men måste sova så jag orkar morgondagen. Skola, jobb och mer jobb. Men på kvällen så ska jag på Pay ´N jump i Åstorp vilket jag verkligen ser fram emot nu när det gått så bra!
 
Här är lite bilder från dagens träning :D (70-100 cm) Ska ladda upp en video också senare, så håll utkik i detta inlägget.
 
 
 
 
 
Postat i kategorin:
22 Apr kl. 21.33

Skolstart

Då var sista dagen på lovet "avklarad". (hade inte varit fel med en vecka till)
idag var jag i stallet och red ut en lång runda med min kompis. Det var jättemysigt men när vi skulle gallopera för andra gången så ville hon liksom inte sluta ;) Så där for vi iväg och människorna flög åt alla håll och kanter när vi kom i 110 km/h... hehe. 
När vi var hemma spolade jag av henne, vilket hon inte alls gillade.
 
Nä, nu ska jag gå och packa väskan och gympapåsen tills morgondagens skola.
 
Vi hörs!
 
 
 
 
Postat i kategorin: foto
20 Apr kl. 13.02

tips på hur du får svart bakgrund ♥

Iförra inlägget ni såg, så hade jag fotat min hund Azzaro.
Bakgrunden var ju helt svart... och jag har fått lite frågor om hur jag gör detta :)
så nu tänktejag skriva lite"tips" hur du tar en sådanhär bild, och vad du ska tänka på :D
 
Förberedelser:
  • Om du, som jag, inte satsar på någon jätteproffsig bild så är det enda du egentligen behöver en kamera. Jag använde min canon eos 1100 D med standarobjektivet till. Jag hade kunnat välja mitt andra objektiv som har bättre upplösning ( 70-300 mm) men för att visa att det funkar lika bra med något "enkelt" så tog jag nu mitt vanliga.
  • reflexsärm kan vara bra att ha om solen " är på fel plats ". Då kan du justera så att motivet får lika mycket ljus på sig. När jag tog bilderna här nedan, använde jag inte det. Vissa tycker det är coolt med skuggor, andra vill ha ljuset perfekt uppdelat. Välj själv!
Plats och possition:
 
  • Sedan måste du ha bestämmt en plats. Motivet måste stå i en öppning där ljuset utomhus är skarpare än innomhus (detta kommer jag att förklara senare). Gärna om det går att släcka innomhus där motivet finns, för att få bakgrunden så mörk som möjligt. Kom ihåg att dessa bilder att lättast att fota när det är sol ute. Bäst resultat blir det på eftermiddagen när solen inte står så högt på himmel och du har ett rum som är mörkt. Men häng inte upp er på att det måste vara kolsvart där inne för att få bakgrunden så mörk, det fixar vi med hjälp av kameran!
 

Dags för fotografering!:
 
  • Nu gäller det att ha kameran inställd rätt, och att du har motivet i rätt possition! Det du vill få med som självaste motivet, ska synas i solen. Det vill säga att solen ska lysa på det du vill "fånga på bilden". Där solen inte lyser, kommer det att blir svart.
  • Inställningar: Nu kommer vi till den lite trixiga delen. Kameran måste sällas in efter din possition och önskemål. Det som jag gjorde var att jag in på kameran där man justerar bländare. (För er som inte vet så skruvar man på det "lilla hjulet" tills man kommer till punkten AV) Där drog jag ner på ljusstyrkan, nästan så mycket som det gick. Tag ett foto och se vad som händer. Du kommer mäka att rummer, som kanske inte var så jättemörkt, blir plöstligt kolsvart. Du har nu lurat kameran att tro att bakgrunden är mycket mörkare än vad den faktiskt är. Men för att lyckas måste kameran fokusera på motivet. Jag brukar använda Autofokus när jag fottar djur, då missar man inget som händer. 
 
Att tänka på (djur) :
 
  • Djur är snabba och nyfikna. Stå inte och vänta på den perfekta sekunden, utan ta bara så många bilder som möjligt
  • Hindra inte djuret från att titta någon annanstans än in i  kameran. Oftast blir det bättre att den har huvudet riktat åt ett annat håll. Då får du med mer av "strukturen" och bilden blir mer livlig.
  • Testa dig fram! Ta bilder från olika vinklar och ändra kamernas ljusstyrka. Tillsist kommer du få fram vilken inställning som passar dig bäst!
 
 
 
Här ovan ser ni två stycken olika bilder. På den längst upp ser man lite mer av Jimsan än vad man gör på den  längst ner. Enligt mig så har den övre lite mer djup, då ljuset fångar henne bättre. Den nedre är på sitt sätt bättre med tanke på att hon ser så nyfiken och glad ut. 
Skillnade är att på bilden som hon har öronen fram på, står hon längre in. det ger inte riktigt samma djup och man får inte riktigt samma känsla. På den övre bilden står hon längre ut "i solen" och man ser lite mer av hennes kropp. Synd är ju bara att hon inte vill vara fotomodell och ser lite sur ut ;)
 
Men såklart är detta helt upp till än själv! Mamma tyckte mer om den nedre eftersom hon är mer uppmärksamm där. 
 
Hoppas ni gillade detta inlägget och tyckte att tipsen var bra. Som sagt, du bestämmer helt själv hur du bill ta dina bilder! Nu vet du iallafall hur du ska göra :)
Kram Lina ♥
 
 
Postat i kategorin: Tips & trix, foto, hästar, inspo
19 Apr kl. 14.16

Underbara påsklov!

Glad påsk allihopa!
Verkligen älskar påsklovet, så lungt.
idag skulle vi släppa ut hästarna, så vi gick upp tidigt och åkte till stallet. jag red ut på Jimsan med pappa och hans häst (stålhästen Cykeln) och det gick bra! tränade lite på att galopera henne i skogen... ;) då hon fick ett litet dampanfall när jag red ut med elin igår. 
 
En sak som jag har varit så sjukligt avis på, är alla dessa hästfotografer som fotar sååå bra. exempelvis när en häst står i en stallgång och det enda man ser är hästen... allt annat är svart.
Sådanna bilder vill ju jag också kunna ta!
 
Så jag bestämde mig för att testa mig fram. men inte på någon häst, utan min hund.
Och det gick faktiskt! (k kanske inte världens bästa bild, men nu vet jag hur jag ska göra ) Så nu ska jag testa med Jimsan också. Hoppas att hon nu bara orkar vara fotomodell ;)
 
 
ikväll ska vi kvällsfora, kanske jag kan testa då? 
ja, håll utkik de närmaste dagarna så kanske det kommer upp något här på bloggen.
vi ses!
Postat i kategorin: foto, inspo, jimsan
15 Apr kl. 22.42

Cute flowers ♥

Idag sovde jag och Tess över och startade dagen med en fotorunda.
Det första motivet vi föll för ( och den  enda ) var en utslagen rhododendron buske med små underbara rosa blommor. Den såg så härlig ut!
 
Imorgon blir det hoppträning och på torsdag får Jimsan nog vila eftersom det har varit rätt mycket hårdträning nu senaste dagarna. Dagens markarbetsträning gick super! Är sååå nöjd. 
 
På fredag ska jag rida ut med Elin och hennes nya häst för första gången. Längtar jättemycket och saknar verkligen när vi brukade rida ihop :)
 
 
 
Postat i kategorin: foto, inspo
13 Apr kl. 22.42

Fullsatt vecka

Ja... Minst sagt
I lördags gav vi oss upp lite "tidigare" än vanligt och åkte till Väla. Först till Mediamarkt, där jag köpte en miniIpad till skolan (och privat såklart) eftersom det har varit så mycket krångel med datorerna på skolan... Man kommer liksom aldrig igång med arbetet. Sedan ville jag in på Väla och köpa lite nya sommarkläder för mitt presentkort... som jag fick i julas men inte använt... Och plötsligt hade jag inte så mycket pengar kvar ;)

Köpte b.l.a ett par nya byxor. De var av jätteskönt material och dessutom har jag velat ha sådana "pösbyxor" länge då det nu är väldigt "inne". Men eftersom jag vill vara lite unik, så köpte jag inte leopardmönster (snyggt det också), utan ett par blåspräckliga istället. VÄLDIGT nöjd.
Köpte även en mönstrad blus och en vit topp. Nöjd med det också!! 

Sedan åkte vi till Jimsan och avslutade dagen med grillning :)

Denna dagen hade vi också rätt mycket...
Mamma väckte mig vi 08.45 (oj oj oj ) då vi hade tänkt att åka och kolla på hästtävlingarna som var i Helsingborg. 
Där var några stycken som vi kände så det var spännande! Tycker själv att det är väldigt lärorikt att titta på andra när de hoppar, man lär sig faktiskt mycket även då. Tror nästan att jag var mer nervös än de som tävlade, haha :)

Sedan drog vi till Hööks lite snabbt och köpte en nosgrimma, samt glanssprej och läderputts och sedan vidare till Maxi... (Som ligger 5 meter ifrån ) 

Efter det, vid 12.40 ungefär, hälsade vi på Elins nya häst. Helt underbar verkar han! Lugn och fin. Känns som en häst man kan lita på :) 

Och så... Till min underbara egna häst, Jimsan! 
Det var en tjej i stallet som hade träning när jag hade tänkt att rida, så istället kollade jag på henne och lärde mig även lite av det! Sedan red jag ett tag själv. Blev ändå glad att jag fick vänta lite, det är ju så mysigt att vara i stallet! 

Ja, så har min helg sätt ut. Imorgon kommer faktiskt Jimsans förra ägare och hälsar på. Ska bli superspännande och hoppas på lite bra tips från henne :) 
På kvällen hämtar vi Tess så ska vi sova över och kanske fota lite nästa dag :) då blir det även lite dressyrträning på eftermiddagen och på onsdag hoppträning! 

Ojojoj... Ja, man kan väll säga att veckan är rättså fullsmockad. Men det ska bli kul!
Vi ses, kram Lina
Postat i kategorin: hästar, jimsan, mode
08 Apr kl. 21.24

Dagens träning

Imorgon ska jag hoppträna för första gången och det ska verligen bli superspännande.... men lite läskigt.
hon fick vila igår just på grund av att jag ridit henne hela veckan. 
Fast idag var det dags igen med lite markarbete. Hon var verkligen jättefin idag och vi kunde tillochmed få till lite skänkelvikning! 
 
ps, min instagram heter: Fotobylina
Gå gärna in och kolla där.
 
 
 
 
Postat i kategorin:
04 Apr kl. 19.20

instagram

gud, nu har jag redan haft Jimsan i 5 dagar!
imorgon ska vi till stallet klockan 9.00 för att släppa ut henne och sedan blir det gemensam stasllstädning! blir inte så mycket i det nya stallet vi står in... har  ju inte hunnit bli så jätte skitigt. Men där är otroligt dammigt då det är betonggolv... blir kanske lite damsugning ;)
 
ja, nu till rubriken. 
Jag hade tänkt att skapa ett separat konto till endast hästbilder och möjligtvis lite andra "naturbilder" nu när Jimsan kommit och allt. Tycker detv är så mysigt att fota hästa och ränkte att det kunse vara en rolig sak att göra :)
Jag har ju redan ett privat konto (som jag självklart kommer att behålla) men detta jag kommer skapa nu, kommer vara öppet för alla.
 
 
En liten smygtitt på en av bilderna som kommer upp ;)
Postat i kategorin: jimsan